top of page

Ontwerptraject verbouwing monumentaal pand gestart


In het hartje van Utrecht zijn we begonnen met een ontwerptraject voor de verbouwing van de bovenste verdieping van een monumentaal pand. Momenteel heeft de functie nog een kantoorfunctie, maar zal veranderd worden naar een woonfunctie. De opgave is complex daar goed gekeken dient te worden naar brandveiligheid. De buitenzijde van het pand ziet er goed uit, maar van binnen mag er wel wat gebeuren. In totaal komen er drie ruime lofts met elk een aparte fietsenberging. Een deel van de verdieping heeft een dusdanige hoogte dat er een extra vloer in kan komen te hangen. Dit is ook nodig, daar er anders niet door de dakkapellen naar buiten kan worden gekeken. Karakteristieke elementen als de dakspanten, dakbalken en kozijnen zullen in het ontwerp behouden blijven. De verdieping zal ook worden verduurzaamd door na-isolatie van zowel de wanden als de daken. De achter kozijnen hebben geen monumentale waarde en zullen in zijn geheel worden vervangen.

bottom of page