top of page

Transformatie De Groene Hoeve Schalkwijk

Transformatie boerenerf naar een landschappelijke, duurzame hoeve met 12 energieneutrale woningen

Een integraal totaalconcept van duurzaamheid

Het erf van een oude boerderij met stallen en schuren zal worden getransformeerd tot een nieuwe groene woonhoeve waarin naast de functie wonen ook de functies recreatie en educatie een belangrijke rol spelen. Het concept van
'De Groene Hoeve' is een zelfvoorzienende en duurzame woongemeenschap met 12 energieneutrale woningen en is gelegen in Schalkwijk. De woningen zijn opgenomen in een landschappelijk totaalplan waarin de oorspronkelijke flora en fauna terug zullen komen. De architectuur van de bebouwing refereert naar de alom aanwezige stallen en schuren met de langgerekte vormen en de schuine daken. Er zal gebruik worden gemaakt van Houtskeletbouw een bouwmethode die zich uitstekend leent voor energieneutraal dan wel passief bouwen.


Bekijk ook de film 'De Groene Hoeve' of kijk op: www.groenehoeve-schalkwijk.nl

Duurzaamheidsprijs Provincie Utrecht

Het concept en ontwerp 'De Groene Hoeve' heeft de duurzaamheidsprijs van de Provincie Utrecht gewonnen. Volgens juryvoorzitter Herman Wijffels: "De Groene Hoeve is een prachtig voorbeeld van een geïntegreerd ontwerp, waarin de verschillende aspecten van duurzaamheid op creatieve wijze zijn samengebracht."
 

Zie ook de film van de uitreiking van de prijs.

bottom of page