NEEM GERUST VRIJBLIJVEND CONTACT OP:

Tel: 030 - 265 82 74

Email: bureau@dewit-architecten.nl

Het Spoor 46                       

3994 AK, Houten      

Dependance:

Tongelaer 19

5235 GW, 's-Hertogenbosch         

© 2017 by DE WIT architecten

CONTACTFORMULIER:

Verbouwing woning Vleuten

Moderne aanbouw en serre aan achterzijde vrijstaande woning

Verbinding en beschutting

Aan de achterzijde van een vrijstaande woning in Vleuten is een aanbouw met serre ontworpen die in elkaar overlopen. De langgerekte aanbouw bestaat uit twee verspringende dakvlakken die losgekoppeld zijn middels een bandraam. Het hoge dak maakt een letterlijke verbinding met de bestaande woning door direct over te lopen in het bestaande dak van de woning. Het lage dak loopt in een 'L vorm' door in het dak van de serre, hierdoor ontstaat één geheel tussen serre en aanbouw. De oksel van de 'L vorm' is gericht naar het erf en wordt hierdoor een beschutte fijne buitenruimte met veel privacy. De aanbouw is gesloten richting de openbare weg middels een dikke muur. Direct achter deze muur en onder de dakvlakken is een houten blokje ontworpen met een open karakter richting de beschutte binnenplaats.