NEEM GERUST VRIJBLIJVEND CONTACT OP:

Tel: 030 - 265 82 74

Email: bureau@dewit-architecten.nl

Het Spoor 46                       

3994 AK, Houten      

Dependance:

Tongelaer 19

5235 GW, 's-Hertogenbosch         

© 2017 by DE WIT architecten

CONTACTFORMULIER:

Verbouwing woonhuis Houten

Vergroten woonhuis met een moderne tuinkamer

Relatie binnen en buiten

Het oorspronkelijke woonhuis had nauwelijks zicht en dus een relatie met de mooie tuin op het zuiden. Gekozen is om een afwijkend en eigenzinnig ontwerp te maken voor een tuinkamer met een open verbinding met de tuin. Een grote vouwpui kan in zijn totaliteit weg gevouwen worden, zodat binnen buiten wordt en vice versa. Een blokje van houten latten omhelst als het ware de stucwerk penanten en aluminium pui.

Het zonlicht wordt naar binnen gebracht

Omdat de tuinkamer veel licht zou wegnemen dieper in de woning, is een glazen lichtstrook verwerkt in het bestaande schuine dak. Door de bestaande houten vloer daar ter plekke weg te breken, komen de houten vloerbalken en dakspanten bloot te liggen wat een ruimtelijk en spannend effect geeft.