top of page

Transformatie JOINN! Houten

Bestaand kantoorpand getransformeerd tot het JOINN! concept, Hotspot for Lounge, Work & Short Stay.

JOINN! Hotspot for lounge work & shortstay

Specifiek voor deze locatie hebben we samen met Vidès Transformatie en Ontwikkeling het concept JOINN! in eigen beheer uitgedacht. Dit concept vormde uiteindelijk de basis voor het architectonische ontwerp. JOINN! is de herberg 2.0 waar verschillende mensen samenkomen. Tijdelijk verblijven in één van de 25 short-/longstay appartementen, heerlijk lunchen, borrelen of dineren in het restaurant of vergaderen in één van de zalen, het is allemaal mogelijk binnen dit concept. Momenteel wordt gewerkt aan de uitrol van het JOINN! concept in meerdere steden.

Bekijk ook de film JOINN! de herberg 2.0 of zie voor meer info: www.joinn.nl

Een grootse transformatie, zowel in aanblik als in functie

Midden in het centrum van Houten, direct naast het centraal station, bevindt zich een totaal getransformeerd kantoorpand. De gehele buitenzijde is geschilderd waarbij de verticale belijningen van het oorspronkelijke gebouw zijn benadrukt. Speciaal ontworpen stalen balkonnetjes zorgen voor dieptewerking en reliëf in de gevel. De hoofdentree springt meteen in het oog door een ver uitstekend terras met daarboven een serre-dak van staal en gelamineerde liggers.

Een royale stalen trap met houten treden leidt de bezoeker als van zelf naar de 1e verdieping. Op deze verdieping bevindt zich het centrale restaurant, vergaderzalen en coachingsruimtes. De ruimtes zijn zo ontworpen dat er een ongedwongen en industriële uitstraling vanuit gaat. De gehele inrichting van tafels, banken, stoelen tot aan trap, bar en stalen kasten is meegenomen in het totaal ontwerp. Hierdoor komt de uitstraling van de buitenzijde van het pand overeen met de sfeer en uitstraling binnen.

Boven het restaurant bevinden zich twee verdiepingen met City Lofts, volledig gemeubileerde long- en shortstay appartementen. Deze appartementen zijn ontworpen met het gevoel van 'thuiskomen'. Door een slim ontwerp wordt, zonder gebruik van wanden, de doorlopende ruimte toch opgedeeld in een keuken, een woonkamer en een slaapkamer. Het in eigen beheer ontworpen meubel 'Dutch Twist' is een bed, hoge kast en roomdivider in één en zorgt voor een prettige scheiding tussen woonkamer en slaapkamer.   

Bekijk ook de film Transformatie JOINN! in 3 minuten

bottom of page